Stärk områden i livet med hjälp av ba guan

stilleben hälsa hannah lemholt

Med hjälp av Feng Shui och en ba gua kan man skapa miljöer som stärker oss och kan få oss att nå våra mål och önskningar.

Ba gua är en karta med nio fält som man lägger över en planlösning. Den visar bl a var olika livsaspekter finns belägna i hemmet. Och utifrån det kan man på olika sätt påverka de delar i sitt liv man vill förändra.

Ofta kan man se en koppling mellan oreda och obalans i livet. Dvs det kan finnas mycket skräp, röra eller avsaknad av vissa element ex vis, i just det området man upplever sig ha problem med i livet. Det yttre speglar det inre och tvärtom.

Genom att identifiera problemområdet, städa upp, förstärka med färger, former och material ur det element som tillhör ba gua-fältet och gärna även placera ett eller flera föremål som symboliserar det jag vill förbättra har jag inte bara ökat min medvetenhet utan kommer även att påminnas om vad jag vill uppnå – smått som stort – varje gång jag ser förändringarna. Man skapar målbilder som hjälper till på vägen. Ba guan i sig står inte för några förändringar, de gör man själv, men den är ett kraftfullt hjälpmedel.

stilleben fashion Sara Woodrow

De olika livsaspekterna i ba guan är:
Kärlek/Relationer, Barn/Kreativitet/Projekt,
Resor/Stöd i livet, Karriär/Livsväg,
Kunskap/Självkännedom, Familj/Hälsa,
Rikedom/Välstånd, Framgång/Berömmelse
samt Frid & Balans.

vardagsrum resor Design indulgence

Det finns två olika varianter av ba guan. Den ena kallas tredörrars ba gua och utgår ifrån dörröppningen. Den andra är en sk kompass ba gua där man utgår ifrån väderstrecken. Tredörrars ba guan är lite enklare och bygger på intentioner. Kompass ba guan är mer exakt med de olika elementens energier i de olika kompassriktningarna. Båda är bra och effektiva. Ba guan kan även användas i företag.

Tanken med bilderna i det här inlägget är att visa exempel på detaljer som kan symbolisera olika livsaspekter som man kanske vill stärka eller som man vill få in i sitt liv.
Bild 1 Livsaspekten Hälsa. Symboler för hälsa i bilden är växter, visdomsord, böcker som har betydelse för hälsan/välbefinnandet.
Bild 2 Livsaspekten Karriär/Livsväg. Just dessa föremål skulle kunna vara goda symboler för en person som drömmer om att jobba med mode.
Bild 3, livsaspekten Resor. Önskar man ut och se vida världen kan man omge sig av föremål som symboliserar resor och exotiska platser, böcker om resmål man gärna vill besöka, kartor, osv.

Åtgärderna gör man i det rum som livsaspekten är belägen i enligt ba guan. Och hur man vill symbolisera de olika livsaspekterna är olika från person till person. Bäst är att utgå ifrån sig själv. Vad förknippar jag med hälsa, rikedom eller självkännedom? Och vad har jag för framtidsdrömmar? Hur kan jag skapa målbilder för det?

Intressant eller hur!
Och just nu erbjuder jag en kompass eller tredörrars ba gua samt 30 min rådgivning till julpris. Se under Julerbjudande!
/Ann-Sofie