Jul i vårt hus

Nu har julaftonen passerat med besök i kyrkan, barnens smittande förväntningar, trötta ungdomar, besök av far- och morföräldrar, tomte, julklappar och mat i massor. Ja, precis som det ska vara. Och än lever vi kvar i ledighets-bubblan och frossar i god mat och sötsaker. Ett par dagar till i alla fall. För snart firar vi vår dotters födelsedag och sedan har vi nyår. Vart ska det här sluta - och då tänker jag på såväl rutiner som midjemått. Nåväl, nya tag efter nyår. Löften jag känner igen från tidigare år…

Några bilder från vårt hem i julskrud:

Vardagsrum o kök Jul14

Det finns så många olika sätt att dekorera sitt hem vid jul. Jag tycker om det enkla och avskalade, som vitt och beige med inslag av grönt, en opyntad gran i sin enkelhet, exempelvis och något hänge i halm – som man kan se i många inredningsmagasin. Men jag tycker även om det traditionella, röda och vita, många ljus och en ganska ordentligt pyntad gran. Det ger en sån skön värme- och energikick när det är mörkt och kallt utomhus.

julgran fm 2014

Finns det något rätt eller fel, fult eller fint? Mest tror jag att juldekorationer handlar om traditioner och minnen och att det – som bekant – ligger i betraktarens ögon eller ska man kanske hellre säga huvud och hjärta? Det beror på vad man förknippar föremålet med. Vilka minnen och känslor den skapar hos oss.

Enligt Feng Shui ska man bara omge sig av saker som ger positiva energier, som jag har skrivit om tidigare och det gäller förstås även under julen. Och du som har följt mina inlägg har kanske läst att jag även försöker skapa en positiv och välkomnande känsla redan utanför huset. Just nu har infarten till vårt hus dekorerats med lyktor och en liten gran. Och den röda sparken passade fint till jultemat tyckte jag.

Julentre4

Önskar er en skön och god fortsättning på jul- och nyårsfirandet!
/Ann-Sofie