Kallare ute – varmare inne

Jag tycker om att följa med årstidsväxlingarna i inredningen. På sommaren har jag gärna blått och vitt. En sval kombination som dessutom ger en känsla av hav och salta dopp – för mig i alla fall. Men i helgen gjorde jag om litegrann där hemma. Jag la till fler beige-nyanser för att få en varmare känsla nu när det har blivit betydligt kallare ute efter en VÄLDIGT varm sommar.
Vardagsrum1

Det blåa får följa med en stund till, jag tycker om den blåa färgens lugnande egenskap också har jag lite svårt att släppa taget om sommaren redan. Vardagsrummet ligger dessutom i metallelementets område, så färgsättningen fungerar bra.

 

Irma i fåtöljen

Kaninen Irma väntar på sin matte Linnéa.

Vardagsrum3

Vi har en öppen planlösning och högt i tak. Det är en utmaning när man inreder enligt Feng Shui, eftersom den universella energin Chi drar sig till fönster och öppningar och det lätt blir en rusande känsla. Chi vill vi behålla i våra hem så länge som möjligt och prägla med positiva och behagliga egenskaper – som finns i de saker vi omger oss av. Gardiner, mattor och runda former är något man kan ta hjälp av.

Hall_detalj

Till hallen tog jag in några rönnkvistar när jag beskar buskarna i trädgården. De har vackert röd/orange bär just nu som lyser upp och tillför såväl eldelementet som lite färg i den nedtonade färgskalan.

Hall2

Bänken står i området Frid & Balans, jordelementets område. I området Frid & balans kan man gärna ha en helt tom yta. Men vi bor i ett relativt litet hus och behövde denna dolda förvaring, som det faktiskt är. I stället skapar jag en lugn känsla och balans mellan alla element. Och rensar med jämna mellanrum inuti bänken!

 

Varje ny årstid kan för övrigt vara ett bra tillfälle att rensa i skåp och lådor och ställa undan säsongsbetonade föremål och kläder. Känns det trögt? Kika i mitt inlägg om Vårstädning, där finns några tips och tankar som kanske kan motivera – oavsett årstid! Jag hoppas det!

 

/Ann-Sofie