Köket – det sociala rummet

posted in: Kök, Om Feng Shui | 0

En av mina bilder är med på omslaget i det senaste numret av Villa Västerbotten. Jätteroligt! Bilden är från utställningen Raw Rustic Junction på höstens Formex mässa. Den känner ni även igen från mitt inlägg Raw Rustic Junction & Feng Shui.

vvb1402_sm

Temat i Villa Västerbotten denna gång är kök – det sociala rummet, som de skriver på en av sidorna. Och som Feng Shui-konsult ger jag ofta tips om att välja orange och/eller gula detaljer i köket eftersom det är kulörer som gynnar social samvaro och även sägs stimulera matsmältningen. En blomma, servetter, inslag i textilier, en lampa, en stol eller liknande är fullt tillräckligt. Dessa pigga kulörer tillhör eldelementet och de ska man därför ”krydda” sparsamt med (såvida inte rummet finns placerat i eldelementets område på Ba Guan).

Något man däremot kan krydda lite extra med är växter och blommor, frukt och färska kryddor, gröna kulörer och botaniska mönster. I Feng Shui säger man att allt som har med naturen att göra ger inspiration till matlagning. Och det vill vi ju ha!

kryddor i teburkar blogovin_com_red

I köket tittar man även på spisens placering liksom sittplatserna runt matbordet. För precis som i sovrummet och vardagsrummet strävar man efter s k kraftpositioner. Dvs stöd bakom ryggen i form av en vägg och stöd vid sidorna. Och att inte sitta i ”draget” mellan en dörr och ett fönster ex vis.

Och nu är det snart helg, med många goda middagar som kommer att tillagas runt om i hemmen. Själv kommer jag att jobba en del denna helg. Men det är ett nöje det med!

Ha det gott!
/Ann-Sofie

Köksbild från blogovin.com