Kretiva arbetsmiljöer

posted in: Arbetsmiljö, Kontor | 0

Miljön som vi vistas i har betydelse för vårt välmående.
Färger, former, material, möblernas placering, reda och oreda påverkar oss på olika sätt.

Företagsmiljöer behöver inte vara diskreta eller formella. De kan med fördel vara såväl kreativa som personliga. Men de bör harmonisera med företagets varumärke och gynna såväl verksamheten som personalen och kunderna.

Bloggföretaget Apartment 34 i San Fransisco har skapat en inspirerande kontorsmiljö som förstärker deras profil samtidigt som den känns personlig. Det kunde lika gärna vara hemma hos ett relativt ungt kreativt par tänkte jag då jag såg bilderna.

apartment-34-office

Soffgruppens placering känns välkomnande och soffan står i sk kraftposition med ”ryggen” mot en vägg, stöd på sidorna och fri sikt framåt. Alla element finns representerade. De vassa bladen på växterna kan dock upplevas lite ogästvänliga men de tillför samtidigt en uppåtgående yang-energi som bl a behövs för balansens skull. Motivet på den nakna kvinnan är också något jag skulle tänka ett varv extra kring i en offentlig miljö med hänsyn till ”känsliga”. För övrigt kan jag tänka mig att den här platsen gynnar såväl gemenskap som trevliga samtal. Och de Guld/koppar-färgade detaljerna ger värme till de för övrigt svala tonerna.

 

apartment-34-office-2

Att det här företaget sysslar med mode och inredning märks tydligt på detaljerna i rummet. Genom att göra saker som inspirerar i verksamheten synliga ökar man kreativiteten. Men man får naturligtvis vara försiktig så att det inte blir rörigt, då kan det i stället skapa kaos och koncentrationssvårigheter.

apartment-34-office-6

Den här stolen känns också helt rätt i den här miljön med sitt moderna och lite kaxiga formspråk.

Det hårda materialet mjukas upp med ett skinn och en kudde. Det ger balans mellan yin & yang.

apartment-34-office-8

I bokhyllan har man placerat kontorsmaterialet i enhetliga lådor. Det ger ett lugnt och organiserat intryck.

Och spana in tidskriftsbuntarna som man har samlat ihop med hjälp av läderremmar/-bälten. Snygg och smart detalj!

/Ann-Sofie