Snyggt och trivsamt?

Jag brukar roa mig med att jämföra känslan i olika inredningar. Jag kan tycka att något är väldigt snyggt, elegant och sofistikerat osv. Men när jag jämför det med något annat kan jag känna att det jag upplevde som elegant blir väldigt stelt och inte något jag skulle trivas med i längden. Här är ett exempel:

vardagsrum resor Design indulgence Svart vitt

Jag skulle beskriva interiören stilren, tilltalande, modern, ung, urban och internationell. Talar man i feng shui-termer är det mycket yang i denna inredning. Dvs kantiga och uppåtgående former samt hårda material.

Här gör fårskinnet en viktig insats för att ”mjuka upp” de kantiga formerna och de lite ”hårda” svart/vita kulörerna. Den runda lampan, formen på krukan och det mjuka fårskinnet är absolut nödvändigt för att ge värme och mjukhet till inredningen.

Om man jämför denna sofistikerade inredning med följande:

Jämför vardagsrum resor Design indulgence Svart vitt

känns denna mer ”levande” och värmande. Men det är förstås min känsla – smaken är delad. Jag frestas av den sofistikerade stilen men känner att jag skulle trivas bättre att sitta i en soffa omgiven av ombonande, mjuka former och varma kulörer. Även i denna interiör finns många kantiga former (mattan, tavlorna, formen på kuddarna och dörrspeglarna) men färgsättningen och materialvalet gör skillnaden. De skapar en bättre balans mellan yin och yang – enligt Feng Shui.

Foton: HubPages och Alvhem