Sommaren – Eldelementets tid

Pion o getingNu är vi mitt i sommaren. Allt står i blom, det är färgrikt och hett. Precis som energin i eldelementet, intensiv, livlig och pulserande.

Eldelementet bör användas mer sparsamt när vi inreder våra hem eftersom det är det mest intensiva elementet. För mycket ökar vårt temperament och vi kan få svårt att slappna av. Men precis som alla andra element ska eldelementet finnas representerad för att skapa balans. Saknas eldelementet kan man uppleva brist på värme, entusiasm och/eller motivation, enligt Feng Shui.

Men vad är eldelement i hemmet?
Eldelementet finner vi i allt ljus – elektriskt, sollljus, eldstäder, oljelampor, stearinljus, osv. Eldiga kulörer som rött, gult och orange räknas också hit. Liksom föremål från djur – ull, päls, fjädrar, mm. Har du motiv på väggarna som föreställer djur eller människor så har du eldelementet representerat där. (Även levande djur och människor räknas till eldelementet.) Former som tillhör eldelementet är koner och trianglar.

Fortsätt njut av sommaren och eldelementets energi, kanske med ett dopp emellanåt för att inte bli alltför överhettad. Det ska jag göra!

Kram
/Ann-Sofie