Välkommen till vårt vardagsrum

posted in: Vardagsrum | 0

Nu ska ni få kika in i vårt vardagsrum. Välkommen!
Det är relativt litet, men trivsamt ändå. Vi bor i ett område där det enbart fanns sommarstugor för inte så länge sedan. Nu är vi alltfler som bor här året om. Men byggreglerna från förr finns kvar och det innebär små maximala byggytor…

Det är en öppen och luftig arkitektur – med högt till tak och många, stora fönster. Därtill en ljus färgsättning. Allt för att få en känsla av rymd i de få kvadratmetrarna.

Detalj-soffa1

Men många fönster och öppen planlösning är också en utmaning. Det gör det bl a lite svårare att skapa sk kraftpositioner* för sittplatser (* stöd bakom ryggen av ex vis en vägg och stöd vid sidorna samt fri sikt framåt – gärna mot dörren). Här kan ni se att soffan saknar ett helt stöd bakom ryggen. En hög golvväxt skulle kunna skapa en tryggare känsla. Men det handlar också om utrymme.

Med hjälp av textiler, växter och föremål man tycker om kan man skapa en mer ombonad känsla och bromsa upp det snabba energiflödet som gärna vill bli i ett rum med mycket rymd.

Vårt vardagsrum ligger i metall-elementets område därför har jag valt färger och former som stärker det elementet: vitt, grått, pastell och runda former. Sedan ska de andra elementen finnas representerade för att skapa balans. Blommor tillhör träelementet, trägolvet tillför jord, den cerisefärgen representerar eldelementet här och glasföremål ingår i gruppen vattenelement.

Detalj blomma bord

I dag ska jag ta fram ett förslag på just ett vardagsrum till en kund. Det vardagsrummet ligger i träelementets område. Det kommer jag att ha i åtanke, liksom kundens livssituation och önskemål. Varje hem och varje kund är unik, det gör jobbet som feng shui konsult spännande och inspirerande.